Hacker topluluğu Anonymous, devlet kontrolündeki Russia Today haber servisi de dahil olmak üzere birçok Rus hükümeti web sitesini devre dışı bıraktı.

Bilgisayar korsanları, RT.com’un yanı sıra Kremlin, Rus hükümeti ve Rusya savunma bakanlığı web sitelerinin web sitelerini kısaca ele geçiren siber operasyonlar başlattıklarını duyurdu.

RT.com saldırının gerçekleştiğini doğruladı ve saldırının bazı web sitelerini yavaşlattığını ve diğerlerini “uzatılmış süreler boyunca” çevrimdışı duruma getirdiğini söyledi.

RT’nin Ukrayna’daki durumu, yeni işgal edilen topraklarda havai fişekler ve neşeli kutlamalar göstererek ezici bir çoğunlukla Rus yanlısı bir bakış açısıyla ele aldı.

İngiltere’de milletvekilleri, TV kanalının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “kişisel propaganda aracı” olduğunu ve yasaklanması gerektiğini söyledi.

15 Şubat’ta yayınlanan Anonim bir video, Ukrayna krizinin tırmanması halinde Rusya’nın endüstriyel kontrol sistemlerini “rehin almakla” tehdit etti.

Ukrayna hükümeti, “yeraltı bilgisayar korsanlarından” gönüllülerden kritik altyapıyı korumaya ve Rus birliklerini gözetlemeye yardım etmelerini istedi.