2008 den günümüze dek çeşitli nickler ile Türk hack aleminde varlığını sürdüren ve gündem odaklı saldırılar ile tanınan RootAyyıldız kod adlı Türk hacker ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Merhaba RootAyyıldız, LH olarak Sohbet teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

➤ Bu sohbeti gerçekleştirdiginiz için ben teşekkür ederim.

Bize kendinizden bahser misiniz. Kim bu RootAyyıldız?

➤ Lise son sınıf öğrencesiyim Milliyetci Müslüman bir Türk evladıyım.

Kaç yılından beri sanal alemdesiniz. Bize biraz dönemlerinizden bahseder misiniz?

➤ 2008 yılında giriş yaptım şimdi bazı arkadaşlar lan kaç yaşında girdi vs diyecekler arkadaşlar biliyorsunuz ki ayt diye bir topluluk var be 6-7 yaşında genç kardeşlerimiz oralarda görebilisiniz bunu açıklayım blackturk olarak giriş yaptıgım bu sanalda 3-4 kez nick değişimi yaptım bunları sebebi ise operasyon yapmamdı örnek yeşil nicki ile sanal a girerek kısa sürede hector ve tolank1 gibi hacklinkçilerin üstüne çöktüm ve asense ile redsquadi forumunu kurarak tüm illegalistleri toplayıp onların ip adreslerini teker teker gerekli yerlere ilettim. 

Evet yaptığınız saldırılar hep dikkat çekmiştir. Hector ve Tolank1 mevzusu da var. En hoşunuza giden saldırınız neydi?

➤ Benim yaptıgım her saldırılar benim için özeldir bu yüzden hepsi hoşuma gidiyor çünkü her biri için gerçekten fazlasıyla emek veriyorum.

Evet, özene özene bu işi yapıyorsunuz. Takdiri hakediyorsunuz. Son günlerde gündem odaklı saldırılarınız var. Sık sık “son dakika” haberlerini takip ediyorsunuz. Şu günlerde sizden başka “Dünyayı fetheden” yok.

➤ Kendimi övmeyi pek sevmem ama bu konuda haklısınız kendilerine Türkiyenin siber gücü diyen insanların hiç birşey yapamaması gerçekten üzücü ve sosyal medya hesaplarında turkish hacker,turkish defacer yazmaları sonra siber güvenlikci olarak tanıtanlar ya susuyorlar yada twet atmaktan başka birşey yapmıyorlar.

Şuan tek takılıyorsunuz sanırım. Böyle devam etmenizi öneririz. Herhangi bir grup içinde olunca grupta çıkar ilişkisi oluşuyor bazen sinir bozucu olabiliyor. Hedeflerinizden bahseder misiniz.

➤ Aslında tek takıldıgım söylenemez sadece hack yaparken tek başıma yapıyorum sohbet vs için sohbet ettigimiz kardeşlerimiz abilerimiz var. Bizim hedefimiz her zaman KIZILELMA.

Ülkemizde sizce “hack” kavramı ne boyutta?

➤ Şimdi hack diyince bu çok geniş bir kavram biliyorsunuz ki ülkemiz’e dört bir yandan saldırı yapıyorlar düşman her zaman oldugu gibi internet ortamından da büyük saldırılar yapıyor ülkemizin gerçekten bu işi bilip gönülden yapanlar var ve bu insanlar sayesinde bu interneti kullanabiliyoruz veya İbrahim Baliç, Tamer Şahin gibi Can Yıldızlı gibi bu tarz insanların Türk olması da Türkiyedeki hackin iyi oldugunu gösteriyor lakin bunlar tamamen sınırlı saydadır not : ben kendime hiç bir zaman hacker demiyorum, defacerim ben Türk Defacer yani hacktavistlik yapıyorum internet dünyasında sesimizi duyurmaya çalışıyorum.

Saydığınız isimlerin ülkemize katkısı büyük. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Peki şöyle bir soruyla devam edelim. Neden ülkemiz hack aleminde birlik beraberlik yok. Hep birini yeme çabası var. Bir gelişim göremiyoruz. Bireysel olarak bir siz bir de 2-3 grup var. Onun dışındakiler maalesef işlevsel değiller.

➤ Şimdi şöyle söyleyim bu işler insana fazlasıyla öz güven verir neyi nasıl yaptıgı önemli değil. Boktan bir siteye biri index atsa bile o kişi fazlasıyla özgüven topluyor bu yüzden başkasına ihtiyacı yok gibi veya kendisinin yaptığı 3-5 method ile sanki herkez öyle yapıyor der, birbirilerini küçümsüyorlar ondan sonra “ayt, turkz ve aslanneferler” gibi bu tarz gruplar ise insanları sömürerek tamamen bir marka yaratarak kendi ceplerini doldurmaya calısıyorlar. Gözü açılan da zaten kimseye güvenmiyor bu yüzdende ya tek takılıyorlar yada bir grup olusturup takılıyorlar.

Bunların yanına ek olarak, Türk Güvenliği gibi zamanında eski oluşumlarının da sessizliği var. NetDevilz misal, sonra Jawnax tabi bunlar çok eski gruplar. Günümüzde ise, CW – AKINCILAR,  TurkDef – JRB yeni çıkan W4CODERS var. Maalesef bir elin parmağını geçmiyor bu gruplar. Bireysel olarak başka kimler var göremiyoruz.

➤ JRB Gayet iyidir çizgilerini bozmayan vatan sevan insanlardır turkdef kurucusu arkadaşımdır tr basmasa oda iyi olacak w4 dedigimiz insanları bu liseye koymak bile saçmalık brute force yapmaktan başka birşey bilmeyenler 2018 yılında ayt forumunda türeyen max 2003 2004 dogum tarihli olan cocuklardır ki onlarada zaten hatırlıyorsunuz zymper ve tayfasına geçenlerde mesaj vermiştik 😉 CW – AKINCILAR Köklü bir gruptur vatan sevdalısı olduklarını bilirim ama içlerindeki bazı rütbelilerin yetenekli insanları kullanarak bazı hit alan türk sitelerinden veri çektiklerini biliyorum ve menfatları için sakladıklarında iyi bilirim.

Türk sitelerine saldırılar hakkında düşünceleriniz neler? Neden Türk siteleri hedef alınıyor? Beyaz şapkalı tabir ettiğimiz iyi niyetli hacker yada hackerlar ise az sayıda. Daha çok, kötü niyetli black hat ve gray hat yoğunlukta. Buna ne diyorsunuz?

➤ Şimdi durmadan biri türk sitesi hackliyor ise iki seçenek vadır ya TÜRK DÜŞMANIDIR yada bi sik bilmiyordur paylaşımlı basit türk hostingleri bypasslıyorlar.

Son çıkan bilişim suçları yasaları ve gelişen teknolojiler sayesinde zaten yaptırımlarda arttı. Türk sitelerine saldırılar, siber suçlara intikal etti mi yapan kendini düşünsün. En son bir arkadaşımız ile röportaj yaptığımız da yaklaşık 4K TL para cezasına çarptırılmıştı.

➤ Bilişim suçları basit birşey değildir en ağır cezalar uygulanmalıdır ama şunu bilmek lazım 2-3 tr sitesi index atınca devletimiz zalim değil hiç bir ceza vermiyor hapis para vs ödeyenler ise haddini fazla aşmışlardır. Devletimizde gereğini yapmıstır.

Peki bir de “lamer” kavramı var. Yapılan lamerliklerin haddi hesabı yok. Bilgi edinmek yerine lamerliğe soyunanlar var. Buna sanalın yaş ortalaması büyük etken. Ya da o kadar sanalda olupta bir halta yaramayan hack forum siteleri var. Artık hack bilgilerini aktarmak yerine illegal boyuta açılan hack forumlarına dönüşen gruplar var. Eskiden olsa yeni gelen bireye hack bilgisi öğretilir, öğrenmesi sağlanırdı. Şimdi illegal kötü yöntemler öğretilir olmuş.

➤ Şimdi lamerler bir parazittir görmemek lazım onları kendi hallerinde takılsınlar. Şimdi herkes hack forumu adı altında birşeyler yapmaya calısıyorlar lakin yaptıkları hiç bir hack yok girdikleri bir yer yok paylaştıkları veya buldukları bir zafiyet exploit yok ve üstüne yıllardır sanalda olup mectruy gibi tonlarca hacklenen yüzsüzlerde var. Hack öğretmek yerine illegal ise o kişiler zaten hack bilmez bildikleri iyi iş olan dolandırıcılık öğretirler onları da bilmeyen insanları bu ağın içine alıp onlara 50 60 tl verek onları kullanırlar. Birşey olduğu zaman ise 50 60 tl alanın başına patlar olaylar.

Sonrasında ise iş Emniyette biter. İllegal bir suç. Bunun suç olduğunu bile bile halen bu işin peşinde olan insanlar var. Saklansalar bile o delikten çıkartılır.

➤ Aç gözlülük adem oğluna herşeyi yaptırabiliyor malesef ki üzücü bir durum.

Türk hack aleminin içinde olan eskiden günümüze dek, İnsanlar hep bir maziden bahseder. Türk hack alemi 2012 den sonra çöküşe geçti. Şu sıralar dipte geziyor. Bir umut var mı, tekrar toparlanır mı?

➤ Bunun için birşey demem doğru olmaz lakin ben yıllardır bunun için çabalayan biriyimdir ömrüm uzun olduğu sürece her zaman bunun için çabalayacağım.

2017’den beri kesintisiz hack haber faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Lamerhaber.com hakkında düşünceleriniz neler?

➤ Sadece tek işi haber yapmak olan bir olusum oldugunu düşünyorum yaptıgı işi hiç bir zaman paraya dökmemiş ve hiç bir zamanda illegal bir faliyet gerçekleştirmemiş bi haber sitesidir. Başarılar dilerim.

Teşekkür ederiz. Sizde dikkat çeken bir özellik var. Kimliğinizi hiçbir zaman gizlemediniz. Herşeyi açık olarak belirtiyorsunuz. Diğerleri onu bile yapamıyor. Sizdeki bu özgüven nedir?

➤ Şimdi şöyle söyleyim 2015 veya 16 yılında ben diye bir başkasının resmini paylasmışlardı. Benim için hiç bir sıkıntı yoktu ama o paylastıkları kişiyi araştırdığımda yetim bir arkadaşımız olduğunu gördüm ve gönlüm el vermedi. Zaten yaptığımız illegal birşey yok. Herkes zaten delikanlı klavyesi olmus bende kendimi o zamandan beri ifşa etmiş biriyim.

Bu da açıklığa kavuşmuş oldu. Sohbetimize katıldığınız için teşekkür ederiz.

➤ Asıl ben teşekkür ederim ☺️