Yeni seçilen başkan, ulus devletler ABD’yi hacklediğinde “boş durmayacağına” söz veriyor.

Başkan seçilen Joe Biden , yakın zamanda keşfedilen ABD hükümeti ve özel sektör sistemlerine karşı bir tavır aldı ve düşmanları sorumlu tutma sözü verdi. Geçiş ekibi tarafından yapılan açıklamada Biden, hükümet yetkilileri tarafından saldırı hakkında bilgilendirildiğini ve göreve geldiğinde bununla ilgilenmeyi bir öncelik haline getireceğini söyledi.

Biden, özel sektörle ortaklıkları güçlendirme ve siber güvenlik altyapısına yapılan yatırımları genişletme sözü verdi , ancak aynı zamanda daha şahin bir siber güvenlik yaklaşımını da ima etti .

Biden, “İyi bir savunma yeterli değildir; düşmanlarımızı ilk etapta önemli siber saldırılar gerçekleştirmekten alıkoymalı ve caydırmalıyız” dedi. “Bunu, diğer şeylerin yanı sıra, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla koordinasyon dahil olmak üzere, bu tür kötü niyetli saldırılardan sorumlu olanlara önemli maliyetler yükleyerek yapacağız. Düşmanlarımız bilmelidir ki, Başkan olarak, bu tür kötü niyetli saldırılardan sorumlu olanlara, ulusumuza siber saldırılar. “

Son birkaç gün içinde, hükümet yetkilileri ve özel sektör şirketleri, ABD hükümetine ve özel sektör sistemlerine yönelik büyük bir siber saldırının kapsamını keşfettiler. Yetkililer, SolarWinds’in BT izleme yazılımına enjekte edilen kötü amaçlı kod aracılığıyla gönderilen saldırının devam ettiği konusunda uyardı. Microsoft başkanı Brad Smith bir güncellemede , şu anda Rusya tarafından tasarlandığına inanılan olayı “Amerika Birleşik Devletleri, hükümeti ve diğer kritik kurumlara yönelik bir saldırı” olarak nitelendirdi.

2018’de senatörler , başkanı ABD’yi hedef alan denizaşırı bilgisayar korsanlarına karşı harekete geçmeye zorlayacak veya neden olmadığını açıklayacak iki partili Siber Caydırıcılık ve Müdahale Yasasını duyurdular. Ancak milletvekilleri tasarıyı geçiremediler.

Siber terörizm nedir?

Siber terörizm ise belirli bir politik ve sosyal amaca ulaşabilmek için bilgisayar veya bilgisayar sistemlerinin bireylere ve mallara karşı bir hükümeti veya toplumu yıldırma, baskı altında tutma amacıyla kullanılmasıdır.