Türk hacker RootAyyıldız (Sinoplu olarak bilinen Can Cebeci) nin dünden bugüne yaptığı özellikle ABD başkanlarını hedef aldığı siber saldırılarına yönelik bir analiz haberidir.

RootAyyıldız (gerçek adı Can Cebeci), ilk milliyetçi içerikli siber saldırılarıyla tanınan bir hacktivist’dir. Kendisi sürekli olarak hacktivist olarak tanımlansa da hack piyasasında, hükümete yakın bir hacker olarak da söylentiler bulunmaktadır.

LH olarak, bu konuya sessiz kalmayarak okurlarından gelen bilgileri derleyerek bir makale hazırladık. Bu makalede, RootAyyıldız‘ın AK Parti‘ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yaptığı faaliyetleri ve olaylar ele alınmıştır. İyi okumalar dileriz.

Donald Trump’ın hacklenmesi ve Türkiye basınında yüzünü göstererek Erdoğan’ı desteklediğini açıklamasıyla gündem sarsılmıştı. Joe Biden‘ın sitesini hackleyip, Erdoğan ve kendi resmini paylaşmasıyla da gözler üzerine dikilmişti.

Son olarak bugün Barack Obama‘yı hackleyerek kendi resmini paylaşması. Yunanistan hükümet partisini hackleyip Erdoğan‘ın resmine yer vermesi ile beraber Mısır istihbaratını hackleyip Erdoğan‘ın resmini paylaşması bunun gibir birçok siyasi saldırı da adı geçiyor.

Joe Biden‘ın (ABD hükümetinin) siyasi partisini hackleyip Erdoğan‘ı paylaşması. RootAyyıldız, kısacası her saldırısında Erdoğan‘ın resmini paylaşsa da özellikle listelenen saldırılarda siyasi mesajlar ile daha özel indeksler kullanmıştır. Örneğin, 2021 yılında Joe Biden’ı hacklediğinde HDP, İYİ Parti ve CHP’yi tehdit ederek Erdoğan‘ı savunmuş ve bu eylem tepki çekmiştir. Ancak RootAyyıldız, taviz vermeden saldırılarını şiddetlendirmeye devam etmektedir.

Joe Biden‘ın partisi olan Demokrat Parti’yi hacklediğinde ulusal basına bir konuşma yapmış ve bu konuşmayı Twitter’da paylaşmıştır. Bu paylaşımın altına AK Parti’nin en üst düzey yetkililerinden biri olan ve Erdoğan‘ın yakınındaki isimlerden Eyyüp Kadir İnan, RootAyyıldız ile gülerek yan yana resim paylaşmıştır. (Örnek: Twitter Bağlantısı)

RootAyyıldız, ABD istihbaratının raporlarına rağmen Türk siyasetçilerinin neden bu kadar rahat davrandığını sorgulamıştır. Ayrıca RootAyyıldız, gün geçtikçe ün kazanmış, hatta Ases Security adında bir firma açarak AK Partili belediyelere hizmet vermiş ve AK Parti’nin kaynaklarından yararlanmıştır.

Görünüşe göre RootAyyıldız, gün geçtikçe daha fazla tanınmış ve etkisi artmıştır. Ancak, iddiaların ne kadar doğru olduğu hala tartışmalı bir konu olarak duruyor.