Türk’ün Siber Ordusu TurkHackTeam, Dünyanın en büyük kooperatif finans Kuruluşuna siber saldırı düzenledi.

TurkHackTeam, resmi Telegram sayfasında, Crédit Agricole Grubu olarak bilinen Fransız Tarım Kredi Bankası altyapılarından bazılarını kesintiye uğrattığını ve devre dışı bıraktığını duyurdu.

Özellikle, Fransız Uluslararası Bankacılık Grubu dünyanın en büyük kooperatif finans kurumudur. Fransa’nın BNP Paribas’dan sonra ikinci, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise onuncu büyük bankasıdır.

Dev Üzerinde Alaycı Bir Hareket

Crédit Agricole Grubu , dünyayı sarsan itibarına rağmen,  bankacılık sistemlerini erişilemez hale getiren ve birçok müşterinin çevrimiçi ve çevrimdışı işlemlerinde gecikmelere ve aksamalara neden olan TurkHackTeam saldırısı gibi dış saldırılara karşı kendisini korumayı başaramadı.

Ayrıca duyuru, müşterilerin hoşnutsuzluğunu vurguluyor ve kötü hizmet ve siber ihlallerden kaynaklanan gecikmelerle ilgili ciddi şikayetleri ortaya koyuyor. Tehdit aktörleri, ‘bankacılık sisteminin zayıf ve savunmasız siber güvenlik sistemiyle’ alay etti.

Siber saldırının ayrıntılarına göre, tarım kredi bankaları, mobil uygulamalar, internet sitesi de dahil olmak üzere internet ve bankacılık sistemleri, şikayetçi müşterileri savunmaya ve yatıştırmaya yönelik mevcut herhangi bir karşı önlem olmadan ezildi.

Yapılan siber saldırıya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.