İşin aslı öyle değil. Yani güvenlik araştırması yapan haber sitelerinde akıl yoksunluğu olduğu bariz ortada.

Secureonix.com adlı Siber Güvenlik sitesi, Mimic fidye yazılımını kırararak bir iş gerçekleştirmiş ardından bu yazılımı kullanan bir Türk hacker’ı sırf Spyhackerz.org ta üye diye, hack sitesini de zan altında bırakması komik bir durum.

Sırf üye diye Spyhackerz nasıl zan altında bırakılır ?

Haberin özetine gelirsek, Secureonix araştırmacıları diyor ki;

Türk hackerlerin yeni bir saldırı kampanyası başlattığı bildiriliyor. Bu saldırıda, MSSQL sunucuları hedef alınarak domain genelinde yayılan Mimik ransomware ile saldırı gerçekleştiriliyor. Securonix tehdit araştırma ekibi, bu saldırı kampanyasını detaylı bir şekilde inceledi ve güvenlik açıklarına dikkat çekti. Bu saldırıların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması ve MSSQL sunucularının güvenliğinin sağlanması önemli bir konu olarak belirtiliyor.

Akabinde meslektaşımız Hacknews.com.tr olay ile ilgili dün akşam bir içerik paylaştı. O içeriği okumanızı öneririz.

İlgili haberde Spyhackerz hack grubunu zan altında bırakması !

“atseverse” kullanıcı adı hakkında biraz araştırma yaparak, hem popüler bir oyun platformu olan Steam’in hem de spyhackerz adlı bir bilgisayar korsanlığı web sitesinin coğrafi profiline uyan bazı aydınlatıcı bilgiler üreten her türlü ilginç bulguya ulaştık.

Zayıf akıllı kişinin uzak masaüstü kullanıcısına baglanip anydesk kurması anydesk in ise pano gecmisi özelliginden bir haber olması ? senin yüzünden dünya karıştı.

İlgili güvenlik makalesini buradan okuyabilirsiniz.