Yerel seçimler için HDP ile ittifak kuran Kürt parti ve oluşumlarının adayı olarak Diyarbakır’a bağlı Dicle İlçesi’nin belediye başkanı seçilen Felat Aygören, bir süre önce HDP’den istifa etmişti.

Kısacası, başlıkta belirttiğimiz gibi, Korkak başkan koltuğu bırakmamak için mağlum partiden istifa etmişti. Yaşanan olayların ardından Türk hacker‘lar bu duruma sessiz kalmadı ve Diyarbakır ilinde yer alan Dicle ilçesinin Belediye internet sitesine bir siber saldırı düzenlediler.

M3T4L ve BYILLEGAL kod adlı Türk hacker’lar, Dicle Belediyesi internet sitesi dicle.bel.tr adresini hackledi ve anasayfa’ya şu notları bıraktılar;

Atanmamış tek yere de kayyum’u atıyoruz hayırlı olsun

Duyduğumuza göre dicle ilçesi, tek kayyum atılmayan belediye imiş. Kayyum atanacağını duyan belediye başkanı topuklarını “arkasına” vura vura hdpden çıkmış gibi kahpelik yaparak başkan olmaya devam etmiş. Bu yüzden kayyum atanamamış bu ilçeye, bu saldırımızın sebebi #hdpkk’nın sözde barış nağraları atarak, milletimizle alay eder gibi pkk şerefsizlerinin meclisdeki kolu olmasıdır. Saldırılarımız, hdp kapatılana kadar devam edecektir, her bilginiz elimizde, her zaman ensenizdeyiz, kimlerle kol kola olduğunuzu çok iyi biliyoruz, unutmayacağız.

Türkçülük ve Turancılık felsefesi ile hareket eden TurkicHackersRulez hacker grubu adına yapılan saldırının kayıtları;

http://dicle.bel.tr/

https://mirror-h.org/zone/2780213/