Instagram, iki faktörlü kimlik doğrulama ve daha güçlü parolalar için zorlama gibi temel güvenlik önerilerine ek olarak, kullanıcıların saldırıya uğramaları durumunda hesaplarının kontrolünü yeniden kazanmaları için bir yol ekliyor.

Şirket , yeni özelliği açıklayan bir blog gönderisinde , “Devam eden bu güvenlik araçlarına ek olarak, insanların hesaplarını güvende tutmaya yardımcı olmak için tasarlanmış birkaç yeni özelliği vurgulamaktan ve hesap erişimini kaybetmeleri durumunda onlara daha fazla destek sunmaktan heyecan duyuyoruz” diyor .

“Instagram hesabınıza erişimi kaybetmenin stresli olabileceğini biliyoruz, bu nedenle insanların erişimini kaybetmeleri durumunda hesaplarını geri almak için birden fazla seçeneğe sahip olmasını sağlamak istiyoruz.”

Instagram çalınan hesabı kurtarma nasıl yapılır?

Hesaplarına giriş yapamayan ve giriş bilgilerinin ele geçirildiğinden şüphelenen kullanıcılar için instagram.com/hacked, saldırıya uğradığınızı düşünürlerse, şifrelerini unuturlarsa, başlamak için bir dizi soruyla onlara rehberlik eder. iki faktörlü kimlik doğrulamaya erişimi kaybettiyse veya hesapları devre dışı bırakıldıysa – bunun ardından, yanıtlara göre hesaplarına yeniden erişim kazanmaları için gerekli adımlar sağlanacaktır. Birden çok hesabı olan kullanıcılar, hangisinin desteğe ihtiyacı olduğunu seçebilecek.

Instagram, gerçek kullanıcıların hesaplara yeniden erişmeleri için daha fazla yol sağlamanın yanı sıra, Instagram’da bilgisayar korsanlığını gerçekleşmeden önce önlemenin daha fazla yolunu test ettiğini söylüyor.