Türk hacker grubu, Türkiye’yi eleştiren bir karar alan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin web sitesine “büyük ölçekli bir siber saldırı” başlattı.

Terör tutuklusu HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın bırakılmasını isteyen AİHM’e Türk hacker grubu Anka Neferler Tim’den tepki geldi. Türk hackerlar AİHM’in sitesini erişime kapattı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 2017’de gündeme aldığı terör tutuklusu Selahattin Demirtaş davasıyla ilgili skandal bir karar verdi. 

Terör tutuklusunu kollayan AİHM’in gerekçeli kararında, Kasım 2018’de olduğu gibi, Demirtaş’ın tutukluluğu için öne sürülen gerekçelerin yetersiz olduğuna hükmedildi. 

Demirtaş’ın hukuki değil, siyasi gerekçelerle tutuklu olduğunu iddia eden AİHM, seçme ve seçilme hakkının ihlal edildiğine de hükmetti.

Anka Neferler Tim, amaçlarının Türk milletinin ve İslam dininin çıkarlarını hiçbir maddi kazanç sağlamadan sürdürmek olduğunu söyledi.

AİHM’in sitesini erişime kapatan ve sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Anka Neferler Tim, “Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin sitesi saldırılarımız sonucu erişime kapatılmıştır. Özür açıklaması yapana kadar siteyi açmıyoruz!” ifadesinde bulundu.