Haberlerime başlamadan önce hackathonlardan bahsetmek istiyorum çünkü çoğunuz bu terime aşina olmayacaksınız. Hackathonlar, temelde çok sayıda bireyin problemleri yenilikçi yollarla, genellikle bilgisayar programlama yoluyla çözmek için kolektif olarak çalıştığı teknoloji tabanlı yarışmalardır. Haberlere doğru hareket eden Ulusal Kuluçka Merkezi, ülkemizde Tarım Sektörünün karşılaştığı sorunlara pratik yenilikçi çözümler bulmak için sanal bir Tarımsal İnovasyon hackathon’u olan Hackivate 3.0’a ev sahipliği yapıyor.

Hackathon, tarım endüstrisinin geleceğini inovasyon yoluyla tartışmanın temel amacı ile 11 Kasım’da gerçekleşecek. Etkinliğe Jazz, Engro, FAO, Neelas, Kausar Group / Walled City ve Ubank gibi farklı önde gelen organizasyonlardan panelistler katılacak.

Tarım alanında çalışan veya bağlı olan kişilerden, karşılaştıkları engelleri düzenli olarak vurgulayan sorun bildirimleri doğrudan toplanmıştır. Etkinliğe katılanların Pakistan’daki tarımsal sorunlara çözüm bulması bekleniyor.

Bu sorun ifadeleri, Teknoloji İnovasyonu, hassas Tarım, akıllı Sulama, araştırma, geliştirme ve eğitim, gıda atıkları, çiftçiler için bir pazar yeri ve çok daha fazlası gibi Agri Innovation alanındaki on ikiden fazla alanla ilgili olacaktır.

Pakistan’ın tarım sektörünü güncelleme ve dijitalleştirme ihtiyacı var. Federal Ulusal Gıda Güvenliği ve Araştırma Bakanı Syed Fakhar Imam,

Tarımsal üretkenlikte artış, politikalar oluşturulduğunda gerçekleşebilir ve bu da çiftçi topluluğunun yararına olacaktır. Ekonominin imalat, tarım ve hizmetleri içeren farklı sektörleri arasında daha iyi bir denge getirmek istiyoruz.

Hackathon’un katılımcıları nakit ödüller kazanmak için birbirleriyle yarışacaklar ve ilk üç galip, ülkenin tarımsal sorunlarını çözmek için fikirlerini uygulamaya yardımcı olacak tüm paydaşlar, bağışçılar ve ortaklarla bağlantı kurma fırsatı verilecek.