Georgia eyaletinde bulunan Hall County hükümeti, 7 Ekim’de 2020 ABD seçimleri için kullanılan hükümete ait veri tabanının fidye yazılımı saldırısına uğradığını açıkladı.

Georgia County Oylama Sistemi Saldırı Altında

Bildirildiğine göre, Hall County Georgia, 7 Ekim 2020’de, 3 Kasım seçimlerinden yaklaşık bir ay önce bir fidye yazılımı saldırısına uğradı.

Olayın ardından Hall County, haberi web sitesinde açıkladı . Ortaya çıktığı gibi, olay yalnızca varlığın ‘kritik sistemlerini’ değil, aynı zamanda telefon sistemlerini de etkiledi.

Ancak, olayın vatandaşların veya çalışanların verilerini etkilemediğini garanti ettiler.

Olayı ilk açıklayan The Gainesville Times’a göre , bir Hall County sözcüsü, etkilenen sistemlerin seçmen imza veri tabanını ve ilçenin web sitesinde barındırılan bir oylama bölgesi haritasını içerdiğini doğruladı.

Yine de, Hall County bir güncellemede seçmenler için oylama sürecinin etkilenmediğini doğruladı. Ancak, bu iki sistemin kullanılamaması, personeli seçmen imzalarının manuel olarak doğrulanmasına geçmeye zorladı.

Kayıt Koordinatörü olarak Kay Wimpye,

Oy pusulası burada olduğu sürece, zaman damgalı, ofiste güvence altına alındığı sürece, oy pusulası kabul edilecek. Bu imzaları doğrulamak biraz daha uzun sürüyor.

Sıradaki ne?

Olayı takiben Hall County, GA, soruşturma ve restorasyon amaçları için ilgili siber güvenlik uzmanlarını dahil etti. Web sitelerine göre,

Olay meydana gelir gelmez, İlçe sebebini araştırmak, operasyonları eski haline getirmek ve olayın etkilerini belirlemek için çalışmaya başladı. Hall County ayrıca kurtarmayı hızlandırmak için üçüncü taraf siber güvenlik uzmanlarından yardım aldı.

Sonuç olarak, telefon hizmetlerini yakında geri yükleyebileceklerdi, bu da sonraki bir güncellemeyle açıkladılar.

Ancak, fidye yazılımı saldırısının türü , kesin talep ve saldırganlara fidye ödemeye karar verip vermedikleri veya daha önce ödeme yapıp yapmadıkları hakkında daha fazla ayrıntı açıklamadılar .

Kaynakça

https://latesthackingnews.com/2020/10/26/georgia-county-voting-system-suffered-ransomware-attack/