İnternetin karanlık yüzü olarak bilinen “Deep Web” sistemi ile kargo şirketleri, kredi kartı kullanan banka müşterileri, nüfus müdürlüklerinin veri tabanına ulaşan çoğu yaşı küçük çocuğun içinde yer aldığı şebekeden FETÖ’cü pilot çıktı. İkinci dalga operasyonunda bilişim uzmanı olan Hava Kuvvetlerinden atılan pilot Üsteğmen Yalçın Y. de yakalandı. Yalçın Y.’nin küçük çocukları eğiterek hacker yaptığı, dolandırıcılıktan kazandıkları parayı da FETÖ’cü eski askerlere maaş olarak dağıttığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta düzenledikleri operasyonda aralarında çocukların da bulunduğu son yılların en büyük hacker çetesini çökertti.  Ekipler yapılan çalışmada hackerların internetin karanlık yüzü olarak bilinen Deep Wep’ sistemi ile veri tabanına girdiği kargo şirketlerinin müşteri bilgilerine ulaştıklarını ardından da hesaplarını boşalttıklarını belirledi. Yapılan ilk operasyonda Türkiye yazılım birincisi B.E’nin ve çocukların bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

Çocuk Şube ekipleri operasyonlarının 2. dalgasını önceki gün gerçekleştirdi. İlk hacker gurubu ile bağlantılı olan hackerlar da tespit edildi. Yapılan ikinci dalga operasyonunda aralarında 2 yaşı küçük çocuk ile bir birlikte 5 kişi daha gözaltına alındı.

FETÖ’CÜ PİLOT TEĞMEN YÖNETİYORMUŞ

Hackerlar arasında yer alan bir isim polisin dikkatini çekti. Türk Hava Kuvvetlerinden atılan FETÖ’cü Üsteğmen Yalçın Y. operasyonda gözaltına alındı. Yalçın Y.’nin Havacı pilot olmasının yanı sıra bilişim konusunda da uzman biri olduğu tespit edildi. Yalçın Y.’nin bilgisayar konusunda kabiliyeti olan küçük yaşta çocukları eğitip hacker yatığı belirlendi.

FETÖCÜ ASKERLERE 5 BİN TL MAAŞ

Soruşturmayı genişleten polis, Yalçın Y.’nin eğittiği çocuklara dolandırıcılık yaptırdığı, elde edilen paraları da kendisi gibi TSK’dan atılan FETÖ’cü eski askerlere maaş olarak dağıttığı tespit edildi. Yalçın Y.’nin hesap hareketlerini inceleyen polis FETÖ souşturması kapsamında TSK’dan ihraç edilen 27 şüpheliye aylık 5 bin TL Maaş bağladığını belirledi.

KOD ADI: DEVRİM

FETÖ’cü Yalçın Y.’nin Deep Web üzerinden dolandırıcılık yaparken kod adını “Devrim” olarak kullandığı tespit edildi. Soruşturma kapmasında emniyetteki işlemleri tamamlanan Yalçın Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SERBEST KALDILAR, 73 KİŞİYİ DOLARDIRDILAR, YİNE SERBEST KALDILAR

Operasyonda gözaltına alınan S.M.K (17) ve Nazım D.’nin 4 ay önce yine hacker operasyonunda gözaltına alındığı ancak savcılık tarafından serbest bırakıldığı ortaya çıktı. İkinci operasyonda da gözaltına alınan S.M.K ve Nazım D.’nin serbest kaldığı zaman diliminde 73 kişiyi dolandırdıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Nazım D. ve S.M.K bu operasyondan da serbest kaldı.

DEEP WEB NEDİR?

İnternet kullanıcıları arasında “Derin İnternet” olarak biliniyor. Şu an kullanılan internetin daha alt boyutlarına inip her internet kullanıcısının erişemediği sitelere ve bilgilere hackerlar buradan ulaşıyor.

Kaynak: AKŞAM