Siber güvenlik hizmeti veren BugBounter, tatil döneminde ziyaretçisi artan dijital turizm şirketlerini siber saldırganlara karşı uyardı. BugBounter, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin paylaştığı verilere göre, siber saldırıların küresel ekonomiye verdiği zararın da 1 trilyon dolara ulaştığına dikkati çekti.

BugBounter’den yapılan açıklama şöyle:

“TURİZM MAKSATLI WEB SİTELERİNİ YAHUT UYGULAMALARI AMAÇ ALARAK GELİR ELDE ETMEK İSTEYEN SİBER HATALILAR MEVCUT”

  • Dünya Seyahat ve Turizm Kurulu’nun yıllık doruğunda siber atakların global iktisada verdiği ziyan 1 trilyon dolara ulaşmışken 2030’a kadar bu sayının 90 trilyon dolara ulaşacağı kestirim ediliyor. Tatil devirlerinde konaklama, araç, seyahat, restoran, konser, parti, plaj rezervasyonu, sportif aktiviteler ile seyahat tecrübeleri için ziyaret edilebilecek turizm emelli web sitelerini yahut uygulamaları gaye alarak gelir elde etmek isteyen siber hatalılar mevcut.

“SİBER TEHLİKELER DAİMA GELİŞTİĞİ VE DEĞİŞTİĞİ İÇİN EĞİTİMLERİN YENİLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

  • Bu cins hizmetler sunan şirketlerin, siber taarruzdan kaçınması mümkün. Yenilenen yazılımların ve uygulamaların güvenlik testleri canlıya almadan evvel yapılabilir. Çalışanlar farklı çeşit siber taarruzlara karşı eğitilebilir. Siber tehlikeler daima geliştiği ve değiştiği için bu eğitimlerin de her vakit yenilenmesi çok kıymetli. Oltalama atakları ile gerçek istekler ortasındaki farkı açığa çıkartacak test prosedürleri oluşturulabilir.

“GÜVENLİK DUVARI ŞİMDİKİ TUTULMALI”

  • Kötü niyetli e-postaları en aza indirmek için güçlü spam filtreleri uygulanabilir. Siber saldırganlar bir sisteme sızmanın yeni yollarını keşfettiği için anti-virüs yazılımlarını ve güvenlik duvarlarını 7/24 yeni tutabilir. Habersiz oltalama saldırısı tatbikatıyla grupların farkındalık seviyesi ölçülebilir. Makûs niyetli web sitelerini engellemek için web filtresi kullanılabilir. Çalışanlar güçlü şifreler kullanmaya teşvik edilebilir. Bağımsız siber güvenlik uzmanlarını uygun maliyetle bir ortaya getiren ödül avcılığı (bug bounty) programları yayına alınabilir ve güvenlik düzeyi bu yolla faal biçimde artırılabilir.”