Trabzon’un ilçesine bağlı Arsin belediyesi internet sitesi güvenlik açıkları konusunda uyarıldı. Ülkemizdeki internet, web siteleri gibi birçok kurum ve kuruluşlar güvenlik zaafiyeti bulunmakta ve beyaz ve siyah hatta grey hacker diyebileceğimiz hacker çeşitleri;

Siyah Şapka Hackerlar
Web sitelerine zarar veren, kredi kartı gibi bilgileri çalan güvenlik ihlalleri yapan, botnet ve DDOS saldırıları yapan amaçları tamamen zarar vermek olan hackerlara verilen genel addır.

Beyaz Şapka Hackerlar
Siyah şapkaların tam tersi işler yapan hackerlardır.Sistemleri tarar, güvenlik açıklarını bulur ve ilgili kişilere
raporlarlar. Pek çok Beyaz şapka bir şirket için çalışır. Şirket veya müşteri ürünlerini güvenlik taramalarından geçirirler. Bilgilerini zarar vermek için değil, zarar verilebilir açıklara sahip sistemlerin güvenlik açıklarını kapatmak için kullanırlar. Bu tür hackerler sistemler izinsiz giriş yapmazlar.

Gri Şapkalı Hackerlar
Siyah şapkaların aksine, Gri şapka hackerlar izinsiz girdikleri sisteme zarar vermezler, sisteme giriş yaptıktan sonra sistemdeki güvenlik açıklarını giderirler. Gri şapkaları, Beyazlardan ayıran en büyük fark sistemlere izinsiz giriş yapmalarıdır. Fakat sistemdeki bilgileri kendi amaçları için kullanmazlar ve mümkünse sistemi yamarlar.

Arşin belediyesi resmi internet sitesi p4rs.net hack ekibi White-SHadow kod adlı hacker tarafından uyarıldı. Kendisi iletişim üzerinden de uyardı mı henüz bir açıklama yapılmazken internet sitesine meta (yönlendirme) atılarak siteye zarar vermeden uyarıldığı gözlemlendi.