Belki de siber güvenlik dünyasında ülkemizden duyabileceğiniz en büyük isim Türkiye’nin yasalar önünde yargılanan ilk hacker’ı Tamer Şahin.

1981 doğumlu Tamer Şahin, ilk olarak 1999 yılında Türkiye’nin en büyük internet servis sağlayıcısı Superonline’ı hackleyerek adını duyurdu. Tamer Şahin hayatı boyunca “etik hackerlık” felsefesini benimsedi.

Türkiye’nin en eski bankası Osmanlı Bankası gibi kuruluşları hackleyerek o dönemlerde adından sıkça söz ettirmişti. Türkiye’nin resmi kayıtlarına girmeyi başaran bir hacker olsa da aslında kötü niyetli bir hacker değil.

BEYAZ ŞAPKALI TÜRK HACKER

Tamer Şahin, bugüne kadar tüm yazılı ve görsel basında yer aldı. En son HaberTürk kanalına bağlanarak geçtiğimiz günlerde yaşanan Camii hopörlerine sızıntı hakkında kamuoyunu aydınlattı.

Uzun süre Microsoft ve HP gibi teknoloji devleriyle ortak çalışarak onların sistemlerindeki açıkları bulmuş. Defalarca Kurtlar Vadisi, Deli Yürek gibi Türk aksiyon dizilerinde “Hacker Tamer” ismi ile canlandırıldı.

Hem ulusal basında hem de dünya basınında uzun süreler kendinden söz ettiren, Tamer Şahin şu anda kendi bilgi güvenliği şirketi Terra Medusa’da çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda Tamer Şahin çeşitli yayınlarda konusuyla ilgili makaleler yazıyor.

TerraMedusa firması çatısı altında kuruluşlara bilgi güvenliği hakkında çözümler sağlamaktadır.