TurkCrew.info ile dikkatleri üstüne çeken sanalın safkanlarından hax0r.tr ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Dünden bugüne hax0r.tr …

Merhaba hax0r.tr, LH olarak Sohbet teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

➤ Asıl ben teşekkür ederim röportaj’a davet ettiğiniz için 🙂

Bize kendinizden bahseder misiniz? hax0r.tr kimdir?

➤ Elbette, hax0r.tr bu underground dünyaya 2008 yılında girdi fakat hiç bir tim ve oluşum içinde olmayarak sadece piyasayı tanımak amaclı ‘ piyon ‘ nicki ile girmiştim zamanla kendimi daha çok geliştirerek bir kaç arkadaş edindim ve sonra hax0r.tr olarak devam ettim ve bu zamanlara kadar gelebildim.

Şu sıralar Turkz platformundasınız. Öncesinde turkcrew.info yu zirvede bıraktınız. Neden bıraktınız? İcraat olarak güzel konumdaydınız.

Evet şu an Turkz adlı platformda bulunuyorum. Turkcrew ‘ı kapatmamızın asıl sebebi biz Turkcrew ‘i 3 kişi açtık ve aramızdan birisini Askere uğurladık ve kapatma kararı aldık çünkü bizim mantığımız ” Anca beraber kanca beraber ” oldu her zaman fakat o kardeşimiz asker de olduğu zaman kendi aramızda bir takım iftiralar atılınca tamamen sonlandırma kararı aldık ne yazık ki ama her zaman dediğimiz gibi ” Bir gün ansızın gelebiliriz ”

” Anca beraber kanca beraber ” bu kavram çok önemli. Şuan bu kavramdan uzak insanlar hack sitesi açarak belirli bir konuma gelemiyor. Araya satışlar giriyor. Ansızın bekliyoruz sizleri..

Şu an ki ortama bakınca gerçekten eski kavramları ve eski underground insanları bulmamız çok zor. Çünkü araya para girdi ve bir çok kişi evlendi, çocuk sahibi oldu. Gerçekten bizde bir an önce aktif olarak dönmeyi bekliyoruz

Düşmanlarınızı sevindirmeyin. Eski ortamlar tabii güzeldi, keyifliydi. Hasımlar arasında bile “mertlik” vardı. Günümüzde bu kayboldu. Yaş ortalaması çok düştü. Eski nesilden beri halen sanalda aktif olanlar ise sapıttı. Benliklerini kaybetti.

➤ İsim’ini duyuran ve kendinden yoksun insanlar sağolsun ortamı çok bozdular bir de işin içine para girince bilirsin ki Parayı her insan kaldıramaz..

2020 yılındayız. Tam 12 sene, dile kolay değil mi.. 12 sene önceki hack kültürü ile şuan ki hack kültürü fark var mı? Varsa belirtir misiniz.

➤ Olmaz olur mu. xss bilen şu an kendini kral sanıyor.. ama eskiden xss bilen insan kendini daha çok geliştirmek için çabalardı kendini kral ilan etmezdi. Eskiden hack forumları arasında resmen savaş vardı, şu an o yok mesela. Mesela eskiden işin içinde para yoktu sadece bilgi konuşurdu ama şu an bilgi yerine para konuşur oldu..

İnsan, bilgi sayesinde üretir ve bir şeyler yapar. Bilgi ve para çok derinsel bir konu oraya pek girmeyeceğiz. Eskiden hack savaşları vardı ve çekişmeli oluyordu. Var mı hala o yıllardan beri görüştüğünüz isimler?

➤ Elbette var, öncelikli gelen isim hurk4n, beyazkabus, byBafralı, darkfeyz, blackdewil ve Morena Bu kardeşlerle hala irtibat kurmaktayım

Peki biraz da Türk hack aleminden sorular soralım. Gidişat ne durumda? İflah olur mu?

Bu gidişle sadece esc sitelerine link kasar şu an piyasanın içinde olan belli başlı arkadaşlar onun için böyle giderse iflah olmaz…

Birkaç isim hariç eskileri saygıyla anıyoruz. Gündem de bildiğiniz gibi iki hack haber arasında atışmalar oldu. Bu duruma karşın objektif yorum paylaşır mısınız?

➤ Hack alemi için kötü oldu çünkü ; hack aleminde belli başlı yaptığı haberleri okutan iki site vardı, birlik olunması gerekirken ne yazık ki olunmadı. Bir hack haber sayfası kendi amacından saparak troll haberler yapmaya başladı ama bir diğer hack haber sayfası kendi rotasından şaşmadı bu güzel bir şey. Umarım diğer hack haber sayfası troll paylaşımlardan kaçınır ve özüne döner..

Teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince okurlara güzel, kaliteli haberler sunmaya çalışıyoruz. Birlik beraber demişken.. Eskiler gibi yeniler şuan bu duruma çok uzakta.. Umut var mı birlik ve beraberlik tekrar sağlanır mı? Genel olarak soruyorum.

➤ Eğer ki düşmanlıklar biterse ve bu düşmanlıklar dostluğu dönüşürse gerçekten bir hack çatısı altında toplanabilir ve çok büyük ve güzel icraatlar yapılır. Onun için eskilerin piyasaya ep koyması gerekiyor.

Kendini değil, çıkarlarını değil, herkesi düşünen bir eski olmalı.. O da şuan ufukta görünmüyor.

➤ Tamamen bu düşünce olması gerekiyor.

Düşünceleriniz için teşekkür ederiz. Buradan yaş oranı düşük kardeşlerimize bir düşünceleriniz var mı? Bilindiği gibi Türk hack aleminin yaş oranı düşük. Kendilerini neye yönlendirmeliler?

Kendilerini yakalatmasınlar malum artık siber suçlar cezası büyük ve en önemlisi sadece bir konu üzerine değilde her konu üzerine geliştirsinler..

Siber suçlar son yıllara göre çok büyük ilerleme kaydetti. Eskisi gibi yavaş değil, hızlı sonuçlar olabiliyor. Umarız dikkat ederler.

➤ Dikkat etmek kendi ellerinde ” babalarının kredi kartlarını çalarak ” hack forumu açmasınlar yeter ki 🙂 

Hack forum açıp bir anlık hevesle, anında ana sayfalarında indexi görüyorlar.. Bazı gruplar site hackleyemiyor, domain reg yaparak kendilerini avutma çabasında. Bazıları site hacklemekten çok uzak. Yani şu son yıllarda eğilim bu yönde. Sıklıkla Türk siteleri hedef alınıyor. Beyaz şapkalı hacker’lar aranır oldu. Sizce durum neden böyle?

Çünkü bunun sebebi bizim Vatandaşımız ” hack ” kavramına çok yabancı ve biz yardım etmek istedikçe onlar bizi ya şikayet etti yada bize küfür ederek geri çevirdi. Bunun yüzünden beyaz şapkalılar olayı bıraktı ve devreye Siyah şapka girdi bunun yüzünden güvenlik zafiyeti daha bir açıldı diyebilirim.

Lamer kavramı ciddi bir boyutta. Rezillikler bitmiyor.

➤ Lamer kavramı artık kavramliktan çıkıp gerçeğe dönüştü ne yazık ki.

hax0r.tr sohbetimize katıldığınız için teşekkür ederiz. Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Asıl ben röportaj daveti için teşekkür ederim, son olarak benim tekrar sanal’a girmemi sağlayan ve unuttuğum bir kaç bilgiyi tekrar bana öğreten ” zer0day ” kardeşime çok teşekkür ederim ve selamları iletirim.

Bilgi paylaşıkta çoğalır. İyi insanlar olduğu sürece bir umut vardır.

Eskilerin umudu hala var, bir gün hack aleminin ( underground) un tekrar doğması dileği ile..

Umarız. Teşekkür ederiz.

Tekrar ben teşekkür ederim, rotanızı bozmadan haberciliğe devam etmeniz dileği ile. Kolay gelsin kardeşim 🙂