Herkesin sık kullandığı bu warez gerçekten ne anlama geliyor, bir çok kişinin warez içeriği lekeleyerek warez bir yazılım kullanması çok ironi ama bunu şuan ki bir çok yazılım firması yapıyor. Gelin önce WareZ in ne olduğunu öğrenelim

WareZ nedir ?

1990 yılında dünyaya “merhaba dünya” diyen bir korsancılık çeşididir. Kapalı kaynak kodlu veya telif hakları alınmış yazılımların içeriklerin bir nevi cracklenip payaşılması anlamına gelir. 1990 yıllarında ingilizcede ki ‘s’ tagi sebebi ile wares olarak kullanılmıştır fakat yer altı dünyası bu isme dur diyerek WareZ olarak değiştirmiştir. 1990 yılında Film, Oyun vb gibi şeyler paylaşılırken şimdi ise Yazılımlar,oyunlar paylaşılıyor. Kısacası Warez Kelimesi bizim hayatımızda hep olacak bir kavram.

Bizim yorumumuz: Artık warez diye bir kavram bence yok codecanyon, themeforest ürünlerini alıp Türkçeye çevirip aynı ürünü 500 kişiye satıyorlar ve sonra çıkıp bu ürün bizim ürünümüz diyorlar ve uygun olmayan fiyatlara satıyorlar. Kısaca emek hırsızları ve dolandırıcılar yapılmış yazılımın ekmeğini yiyor. Türkiye’Nin %85i bu tarz işlem yaptığı için warez ürünler daha çok tercih ediliyor.

En iyi 5 warez sitesi

Dünya genelinde ve Türkiye’de ki en popüler warez ve nulled içerikçilerini listeledik.

1- SpyHackerz.Org

2006 yılında kurulan Spyhackerz.Org yıllar geçtikçe platform warez ağına dahil olup şuan warez dalında en iyiler arasında yer almaktadır. 150.000 üyesi ve yüzbinleri aşan içerikleri ile günümüzde aktifliğini sürdüren bir sosyal platform olarak bilinmektedir.

2- WGOD.CO

2018 yılında kurulan WarezM platformu öncelikle Blog olarak açılmıştır, Yurtdışından içerik satın alıp onu editleyip tekrardan satışa sunan firmaları tespit edip yazılımlarını wareze döküyordu 2020 yılında bir yenileme yaptı ve adını Wgod olarak güncelleyerek Warez Forumu açtı. Warez Forum kelimesinde Google’de 1.liği kapan bu platform sadece warez içerik istemiyoruz diyerek yazılım , ticaret ve bir çok gelişim sağlanabilecek kategoriler oluşturdu kısaca herkese hitap eden kategoriler mevcut, Kısa sürede 2300 Üye yakalayarak Türkiye’nin en iyi warez script paylaşımcı forumu haline geldi. Üstelik ingilizce tam desteği ile yabancı üyelere de misafirlik ediyor. Xenforo, WordPress PHP , Opencart gibi kategorilere öncülük yapıyor.

3- Nulled.to

2015 yılında kurulan bu platform bütün erotik ve warez içeriklerinin baş mimarisi o yıllarda ki en iyi warez sitelerinin hepsini hackleyerek sanala merhaba diyen site açık ara Dünya’nın en aktif warez platformu 3 Milyon a yakın üyeye sahipken 20 milyona yakın içerik paylaşılmıştır.

4- Cracked.to

2018 yılında nuled.to nun tasarımına yakın bir tasarım ile sanala giriş yapan bu sistem kendi konumunu bir anda en üstlere çıkarmayı başardı.2 yıl içinde 1 Milyonu aşkın üyesi olan 10 milyon a yakın içerik paylaşılmıştır. Forumun içerisinde porno arşivi, crackli yazılımlar ağır basmaktadır.

5- NulledBB.com

2015 Yılında sanala merhaba diyen bir platform 250 bin üyesi bulunurken 1 milyon içerik paylaşımı var. Ağırlık Warez içerik olmak üzere iken bir çok kategori ile herkese öncülük yapan bir platform. Kısacası her istediğiniz konuda yardım ve muhabbet oluşturabileceğiniz platform.

Bonusnulledteam.com

2018 yılında sanala merhaba diyen bu site ağırlık olarak xenforo ürünlerini paylaşmak için kurumuştur. Zamanla içerik kategorilerini arttırıp diğer yazılımlarıda getirmişlerdir. 100 bin içeriğe sahip olan bu site 50 bin de üyeye sahiptir.

 

NOT:

Listede şuan sadece gerçekten 2 Türk warez forumu var çünkü diğer warez kralıyım diyen warez içeriği paylaşımı yapan siteler başka sitelerden alıp paylaştığı için onları listeye ekleyip prim vermeyi uygun görmedik. Sözde “hack forumu” adı altında işlev gösteren lamer forumları dahil hit için farklı sitelerden alarak ücretsiz paylaşımlar adı altında paylaşım yapıyor.