Haziran 2019 da Türk hack alemini baz alan hack ve hacker gruplarını derlemiştik. Bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Şimdiki haberimizde ise ülkemizde ve tüm dünyaya adını duyurmuş ünlü Türk hacker grupları ayrıntılı olarak listelenmiştir.

★ Cyber-Warrior

2001 Yılında kurulmuş günümüze kadar faaliyet sürdüren bir oluşum olmakla birlikte Cyber-Warrior bu süreç içerisinde birçok siteye ekol olmuş, Bilişim güvenliği konusunda uzman yüzlerce kişi yetiştirmiştir. 4 Temmuz 2003 11 Askerin başına çuval geçirilmesi olayını protesto için bir anda 1500 Amerikan Sitesini hackledi. 2003 yılında Türkiye’deki Satanist sitelere hack operasyonu düzenleyen ilk gruptur. Dünya hackerları arasında en iyilerden olarak bilinen ve türk sitelere özellikle resmi kurum sitelerine savaş açan brezilya’lı hackerların saldırılarına karşı; toplam 6 operasyon düzenleyen grup 10.000 den fazla Brezilya sitesini hackledi. Daha fazlasını sitelerinden görebilirsiniz.

★ Türk Güvenliği

Türk Güvenliği, 2009’da kurulmuş bir web ve network sistemleri üzerine yoğunlaşmış bir hacking grubu. Üyeleri Türk olup, toplam sayılarının 5-10 civarı olduğu tahmin edilmektedir. Siyasi görüş açısından herhangi bir kesimi temsil etmese de, yaptığı eylemler açısından devletçi ve islamcı bir politika izlediği düşünülmektedir. Interpol, NASA, NATO, Pentagon, FBI, Vodafone, HSBC, Coca-Cola ve Microsoft gibi tüm dünyada bilinen kurumların internet sitelerini hackleyerek adlarını tüm dünyaya duyurmuşlardır.

★ Skorsky

Skorsky Türk bir hacker’dır. Rusya’nın yüzlerce sitesini hackleyerek adını duyurdu. Rusya’nın siber saldırılarına karşı TurkHackTeam ile birlikte Türkiye’yi savunmuşlardır. PKK ve yanlısı sitelerini ve Donald Trump’ın kampanya sayfasını da hacklemiştir. Bütün bunlar dışında Skorsky’nin kimliği hakkında başka bir şey bilinmemektedir.

★ Turk Hack Team

Türk Hack Team, 2002 yılında Arsenik tarafından kurulmuştur. Türkiye’nin en eski siber timlerinden biridir. Yöneticilerinin Bedros Sanches, OnLy, Arsenik, Se-Zer, Akşemsettin, ZoRRoKiN, TheKar1zma, Corsair olduğu söylenmektedir. Türkiye’de siber güvenlik konusunda ofansif birçok saldırıda bulunmuştur. Vatikan’a, Alman Gizli servisine, New York Times ve The Guardian gazetesinin internet sitelerine yaptıkları saldırılarla tüm dünyada haber olmuşlardır.

★ NetDevilz

Ülkemizde en iyi ilk 5 içerisinde hakkeden ender hacker gruplarından biri olan NetDevilz yaptığı birçok saldırı ile gündemde ses getirmiştir. CHP, Tamer Şahin, red*ube, *hamster gibi büyük adult içerikli siteler dahil olmak üzere haber portalı mynet’i ve ıcann’ı hackleyen hack grubu sükse saldırıları imza atmıştır. İlk değiliz fakat en iyisiyiz şeklinde sloganları vardır.

★ Ayyıldız Tim

Ayyıldız Tim 2002 yılında Yeni Zelanda’da kurulan ve Türkiye’de faaliyette olan, kendisini vatansever, milliyetçi ve Atatürkçü olarak tanımlayan Türk hacker grubudur. Bünyesinde birçok muhtelif grubu barındırır ve askerî rütbe sistemi vardır.

 

Liste aralıklı olarak güncellenecektir.