Henüz genç yaşında sanalı üstüne getiren, kısa zaman da büyük saldırılara imza atan hatta dikkatleri üstüne toplayan Azerbaycanlı kardeşimiz NinjaCR3 ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Merhaba NinjaCR3, LH olarak Sohbet teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.
➤ Merhaba, ben teşekkür ederim

Kendinizi biraz tanıtır mısınız? NinjaCR3 kimdir?
➤ NinjaCR3’ün gerçek ismi Cavid. Azerbaycanda yaşıyorum. 17 yaşındayım. Bir yandan okuyorken, bir yandan da internette vakit geçirip, öğrenip, paramı kazanmaya çalışıyorum.

Azerbaycandan bir kardeşimiz ile röportaj harika 🙂 Peki ne kadar süredir hack alemi içerisindesiniz ve neler kattınız?
➤ Yaklaşık 3-4 yıldır hacking ile ilgileniyorum. Bazı türk hacking forumlarında takıldım, bi şeyler öğrenmeye çalıştım. İlk başlarda programlamaya merak sarıyordum. Sonra bi şekilde hack ile ilgilenmeye başladım, türlü-türlü siteler hackledim. Zaman zaman haberlere çıktık, işlerimiz sevildi. Şimdi bi köşeye çekildim. Piyasayı uzaktan izliyorum.

Daha yaşınız çok genç, köşeye çekilmek yerine programlara merak sarılmalı. Yaptığınız işleri yakından biliyoruz. Elbette akıl yaşta değil baştadır. Kısa zaman diliminde büyük işlere giriştiniz. Peki yarınlar ne olacak? Ne olmak istiyorsunuz?
➤ Bu aralar derslerle ilgilenmeye çalışıyorum. Üniversiteyi kazanıp bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Bu yüzden hack işlerini bi kenara atıp hayalimi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Eko Fresh abimizin bir sözü var : “Yaşın garantisi yok, görcekmiyiz biz yarını ?”. Bu yüzden yarın ne olacağını bilmiyorum. Bir gün belki daha iyi işlerle ortaya çıkarız.

Başarılar, peki hack yaparken en keyif aldığınız an oldu mu?
➤ Evet, hedef olarak belirlediğim sitelere girince hep keyif almışımdır. 🙂

Bugüne kadar hangi hack gruplarında bulundunuz?
➤ Bugüne kadar bir çok hack forumlarında bulundum. Amacım sadece araştırmak, öğrenmek. İlk başlarda turksiberguvenlik.net diye bir site vardı orda başlamıştım. Hacke dair pek bir şey öğrenmesem de , programlama hakkında baya bir şey öğrenmiştim. Sonradan SpyHackerz, Norslar gibi gruplarda takıldım. O zamanlar da hacke merak sarmıştım ve yardımsever abilerimden, arkadaşlarımdan çok şey öğrendim.

Az önce inzivaya çekilip köşeden izliyorum demiştiniz. Tek siz değil hayali bilgisayar mühendisi olan belki başka bireylerde vardır. Şuan hali hazırda bilgisayar bölümü lise okuyanlar var, var aslında ama bilgiyi doğru yerde kullanmak yerine yanlış yerlerde harcıyorlar. Yanlış değil mi yeri geldi buna da tepki gösterdik. Nereye gidiyor genç tohumlar?
➤ Evet, doğru, bilgisini yanlış yerlerde kullanan çok arkadaşlar var. Ama karşısına maksat koyup, bilgilerinden yararlanıp daha da güzel şeyler yapabilirler. Şu an her yerde, her ülkede yetenekli ve azimli elemanlara ihtiyaç var.

Hiç hacklendiniz mi? Dostlarınız var mı?
➤ Bugüne kadar çok şükür hacklenmedik, adımızı temiz sakladık. Sanalda çok dost edindik, bazıları sattı, bazıları arkamızca konuştu. Kimseye kin tutmamaya çalışıyorum. Bu alemde abim ve kardeşim gibi sevdiğim bazı insanlar var. Adlarını söylemesem bile onlar kendileri anlar 🙂

Bu soruyu sormamızdaki gaye, mağlum görüyoruz sık sık dostum diyerek insanlar bir site index uğruna hançerliyor sözde dostlarını. Hatta bu durum geçmişte de keza yaşanmış ve günümüzde yaşanmaya devam ediyor. İndex atmak mı, dost kazanmak mı önemli?
➤ Tabiiki de dost kazanmak en önemli şeylerden biri. İndexi her zaman atabilirsin, ama iyi bir dostu her zaman kazanamazsın. İndex atmak, heklemek falan bunlar geçici şeyler. İnsanlar seni bugün över, saygı duyar, yarın unutulursun.

O nedenle arkadaş bağlarını ince eleyip sık dokumak önemli.
➤ Hem de çok önemli 🙂

Peki biraz da Türk hack aleminden sorular soralım. Gidişat ne durumda? İflah olur mu? Her gün hack sitesi açılıyor ama icraat namına pekte birşey yok olsa da birkaç eski hack sitelerinde icraatlar oluyor. Ya da CW (Akıncılar) gibi büyük hack gruplarının yapmış olduğu siyasi odaklı saldırılar. Ne bekliyor sizce gidişatı?
➤ Eskiden Türk hack aleminin tadından yenmezdi. Doğru, ben tatmadım, ama zamanında takılmış abilerimden duydum, öğrendim. Zaman geçtikçe, gün geçtikce hack alemi bitişe doğru gidiyor. Siteler açılıyor, 2 gün geçmiyor sm ile dandik bir index atılıyor, kapanıyor. Zamanla belki eskiler uykularından uyanırlar, bi anda değişir her şey. Zamana bırakıyoruz her şeyi.

Aslında sorumu biraz daha açacağım, ek olarak cevabınıza ise şunu söyleyebiliriz. Gündem tamamen ülke menfaatine yönelik saldırılar olmalı. Dış yabancı kurumlardan yada kurumlara bağlı gizli hacker gruplarından her gün eminiz ki saldırılar oluyor. Tabii ülkemiz son yıllarda siber ordu gibi güvenlik hacker eğitimleri düzenleyip yapılanma yaptı, yapıyor. Bizim sözde hacker gruplarına bakıyoruz. Sık sık TÜRK sitelerini hackliyorlar. Nerede sizin vatanseverliğiniz diye eleştirilince de hakaretler geliyor.
➤ Aslında doğru, dediğiniz gibi olaylar her gün oluyor. Ama şunu bilmeniz lazım. Biz vatansever insanlarız, yaptığımız işler de hiç bir zaman vatana karşı olmadı. Hep söylüyoruz, biz bu işi zevk için yapıyoruz. Tabii ki de işinde gücünde olan insanın sitesine basmak gereksiz olur, bu zaman yargılana bilir. Ama her hangi bir türk hack sitesini falan hackledik diye vatan düşmanı olmamız mantıksız.

Türk sitelerine saldırı düzenlemek sizce neyi ifade ediyor?
➤ Bu bir nevi türk sitelerine ve ya Türkiyeye kin beslemekle alakalı olmalı. Başka bir neden bulamıyorum 🙂 Eğer türk siteleri dediğiniz hack, coder tarzı sitelerse bunun sadece zevk için yapıldığını sanıyorum.

Teşekkür ederiz. Pekala sıradaki sorumuz favori hack yada hacker grubunuz var mı varsa paylaşır mısınız.
➤ TGden sonra NetDevilz, JRB, Cute gibi grubların yaptığı eylemleri beğeniyorum. Yabancı hack grublarıyla ilgilenmedim, bu yüzden yabancı favori grubum yok.

Sanala yeni adım atmış yada atacaklara tavsiyeleriniz neler? İlk nereden başlamalılar?
➤ Ama hiç de güzel bir yer değil. Başlamalarını tavsiye etmem. Ama “yok abi , ben hekır olucam ” diyenler varsa, ilk önce temel şeylerden başlamaları lazım. Ben mesela YouTube da PC Dünyası diye bir kanal vardı, orayı takip ediyordum, CMD de ufak tefek şeyler yapıp kendimi mutlu hissediyordum 😀 . Sonradan merak arttıkca bilgin de artıyor, araştırıyorsun, buluyorsun. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor 🙂

Bilgi paylaştıkça çoğalır diye boşuna dememişler 🙂 
Öyle 🙂

Umarız keyifli bir sohbet gerçekleştirmişizdir. NinjaCR3, son olarak okurlarımıza söylemek istediğiniz başka bir şey var mı? 
➤ Şunu söylemek isterim ki, her zaman araştırmaya, öğrenmeye çalışın, “bildiklerim bana yeter” demeyin. Buraya kadar okudukları için de okurlarınıza teşekkür ederim.

Sohbetimize katıldığınız için teşekkür ederiz.
➤ Ben teşekkür ederim sağolun.

Not: Sohbetimiz aslında çok uzun gerçekleştiği için okuyucuyu sıkmamak adına bazı “soru-cevap” yerleri çıkarılmıştır.