Sık sık Türk internet sitelerine saldırı düzenleyen, z3r0fy yaptıkları ile artık DUR! denildi. Ajanlar yönetimi z3r0fy‘ı uyarmakla kalmayıp forumlarında bir duyuru açarak, Türk sitelerine yönelik saldırıları yasakladı. Bu olayın arkasında ise Ajanlar.org hack grubuna yönelik uyarı gelmesi neden olduğu aktarıldı. Türk sitelerine yönelik saldırıları her daim sert şekilde kınadık. Adult yada terör örgütü haricinde kamu kurum, kurumsal yada bireysel internet sitelerine yönelik çoğunlukla saldırı yapan z3r0fy kendi ifadesine göre yaptıklarını “hobi olarak görüyorum” demesi asıl sorulması gereken sorudur. Neden hobi? Kolay şekilde hacklendiği için mi? art niyet mi? Düşmanlık mı? yada ne?

Maalesef ülkemizin kamu kurum veya internet siteleri güvenlik açıkları ile dolu ve bu konu da henüz bir ilerleme kaydedilemedi. Beyaz şapkalı hacker sayısı yetersiz. Siber suçlar cephesinde ise davalar geç sürse de bir sonuç elde edilebiliyor. Bu bir nebze kişilerin ellerini kollarını çekmesine çare oluyor. z3r0fy‘ın sonuda bu görünüyor. Henüz yaptıklarının ne kadar suç olabildiğinin farkında değilse, ya farkında ise daha da vahim bir tablo kendisini bekliyor olacak.

Ajanlar hack grubu gündüz saatleri yayınladığı duyuru da Türk sitelerine yönelik saldırıların yasaklandığını, uyarıyı aldırış etmeyen üyeleri de sınırsız uzaklaştıracağını hatta bilgilerini ilgili kurumlara vereceğini açıkladı. Açıklama metnine buradan ulaşabilirsiniz.