İki shell sitesi daha faaliyetlerine başladı. By.03kx tarafından gönderilen açıklamayı okurlarımızla paylaşıyoruz;

Türkiye başta olmak üzere Dünya çapında son dönemlerde en iyi şekilde yaygınlaşan Webmaster kullanıcıları tarafından son hızla kullanılmaya başlayan 2005 yılında fâaliyet göstermeye başlayan, kullanıcıların göz bebeği olan c99 shell ( www.c99txt.org ) tanıtımını siz değerli Çanakkale ruhu ziyaretçilerimize yapacağız. Sheller genellikle php, aspx. ve benzeri gibi yazılım dilleri ile kodlanmaktadır. İlgili yazılan bir shell materyalı bir sunucu veya web sitesine atıldığı üzere; Sunucu içerisinde eğer ki önlem bulunmuyorsa sunucu üzerinde bulunan tüm web sitelerine erişim yapılmasını, Dosyaların okunması, Değiştirilmesini sağlayabilen bir özelliğe sahip olabilirsiniz.

Bu ilgili yukarıda bahsettiğimiz konudan dışarı ise Root sunucunuza backconnect adını yaparak kernel sürümünüze göre Exploit temin edebilir, sunucunuza root erişiminide mümkün kılabilecek özelliktir. Php olarak bilinen shellerden, r57.txt ( www.r57txt.org ) tüm kodlarını kopyala yapıştır yaparak sunucuza yüklendiği taktirde hacker olarak adlandırılan shelli atan kişiler tarafından öncelikle önemli olan verilerinizi yedekleyebilir, Sonrasında sitenize index.php ile oynayabilir veya verilerinizi komple silebilme imkanına sahip olmaktadır. Bunlardan korunmak için öncelikle Panel, whmcs, cpanel, gibi Ftp şifrelerinizin web sitelerinize ait tüm şifrelerinizi tahmin edilmesine göre zor ve karışık olması, harf, rakam, karekter içeren bir algoritma benzeri ile oluşturmanız tavsiye edilir. Bu kuralları tamamladıktan hemen sonra ise c99.txt ( www.c99txt.org ) gibi Shell materyal kodlarından korunmak istiyorsanız dosyalarınızın yazma izinlerini asla ve asla “0777” veya “0644” olarak bırakmanız kesinlikle yanlış olacaktır. Dosya izinlerinizi “0444” gibi yapmanızda fayda var.

Aslında yukarıda yer alan Sheller genellikle son dönemlerde bazı kendini bilmez, zararlı olarak kullanılmaktadır. fakat Shell yapım aşaması 2005 yılında faaliyete geçtiği günden itibaren Webmaster kullanıcılar tarafından aşırı derecede kullanılmaktadır. Bu script’in yapılmasının tek nedeni ise Ftp şifrelerin unutulması ve tek bir .php dosyası üzerinden Tüm web siteyi yönetmek ve Sunucuya erişim sağlamaktı amacı. fakat Zararlı olarak bilinmesinin tek nedeni ise, Web sitelerinde bulunan açıklar yüzünden hack indexleri atıldığı için İyi konumdan Kötü konuma geçmiş hale geldi. Bunun için sizlerde iyi niyetiniz ile kullanmanızı tavsiye ederiz. Yabancı sitelere erişim sağladığıız an itibari ile Backlink kodlarınızı eklemeniz ve hiç bir zarar vermemenizi tavsiye ederiz.

http://www.r57txt.org/

http://www.c99txt.org