Bu gece ki konuğumuz, Warez‘in tanrısı lakabıyla tanınan Şizofren oldu. Kendisinin dünden bugüne macerası, Spyhackerz‘da yaşadığı süreç, hakkında atılan spekülasyonlar ve dahasını konuştuk.

Merhaba, Şizofren sohbetimize katıldığınız için teşekkür ederiz.
➤ Rica ederim.

Şizofren kimdir? Kendinizden bahseder misiniz.
➤ Öncelikle şöyle söyleyeyim. Şizofren tam anlamıyla bir nick değildir. Asıl nicki Şizofren Tanrı olarak kullanmaktayım. 25 yaşında Jandarma Özel Harekat ve Özel Kuvvete bağlı birimlerde görev alan kendisine gerçek dünyanın dışında Warezin Tanrısı olarak sanal dünyada da aktif kalmaya çalışan birisi olarak görmekteyim.

Hack kavramı yanında bir de Warez kavramı var. Tek düze bir kavram üzerinde misiniz? Yada ikisi ile de bir devam ettiniz mi?
➤ Hack konusunda bilgili değilim işim sadece warezle. Dürüst olmak gerekirse Warez işleri beni kendine daha çok çekiyor.

Warez çok yönlü ve popüler paylaşımlar içerisinde. Warez’in Tanrısı olmaya sizi ne itti ? Hack ile bir geçmişiniz var mı ? Hack grupları vs.
➤ Warezin Tanrısı olmaya beni iten şey 16 yaşında bir projeye girmeye çalışmam ve paramın yetmemesi sonucunda bu yöne başvurmam ve sonrasında kendimi geliştirmem. Hack olarak geçmişim uzun süreli olarak imhatimi gerçekten aile olarak gördüğüm bir yerdi ancak spyhackerza taşındıktan sonra MecTRuy isim hackerin yanında bulunan herkesi satıp yeni yetme 16-17 yaşında ki veletlerle yoluna devam etmek istemesi ve bana iftira atıp sanalda beni kötülemesi.

O konu hakkında size yönelik spekülasyonlar yok değil. Pek fazla hack gruplarında bulunmamışsınız doğru mu? İmt gibi zamanın köklü hack gruplarından bugünlere geldiğinizi söylüyorsunuz. Hakkınızda atılan dolandırıcı iddaaları vardı. Şahsınıza yönelik arkadaş çevrenizden olay nasıl karşılandı? MecTury olayın neresinde? Şahsınız ile alakalı söylemde bulunan kişi ne amaç güttü ki sizi saf dışı bıraktı?
➤ Yıllarca kâr amacı gütmeden insanlara yardımcı oldum. Yüzlerce temayı ilk defa benim sayemde piyasada gördüler. Dolandırıcılık yapan biri sadece bir kişiyemi yapar ? Yaptığı kişi kendisine saygı duyulan bir hack grubundan birinimi seçer ? Olay aslında çok basit MecTRuy benden eskisi kadar verim alamayınca saf dışı bırakmaya çalıştı. Olayın içerisinde ise Anarchosa, MKA7 ve MecTRuy başrol oynuyor. Yakın çevremdekiler beni tanıdıkları için gülüp geçtiler. Spyı çocuk parkına çevirdiler. Aslında onlara üzülüyorum. MecTRuy yakın zamanda yaptıklarının yanlış olduğunu anlayacak ancak çok geç olacak. Forum kurduğumda çekemeyip index basmya çalıştılar ancak başaramayınca SkullZ denen lameri üzerimize yollayıp sm çektiler. Benden ne kadar korktuklarını da böyle göstermiş oldular.

Uyumsuzlar adında bir hack forum siteniz vardı ve SkullZ tarafından hacklenilmişti. Sosyal mühendislik yöntemi ile hacklenildiği bilgisi gelmişti ama kendisi sitede yetkili konumda mıydı? SkullZ ile aranız samimi derecesinde miydi? Yani şunu diyoruz. SkullZ sizin üzerinize gönderildi ama o vakte kadar aranız nasıldı? Bugüne kadar hacklenilen sitelerin %90 ı “arkadaş, dost” olgusu üzerinden meydana geliyor. Dost veya Arkadaşlarınızı ince mi eler yada nasıl dokursunuz?
➤ Siteye hackleyene kadar gayet iyiydi aramız bunun öncesinde de dostluğumuz vardı. Yönetim paneli dahil bütün bilgiler vardı zaten ellerinde. Artık arkadaşlarımı daha iyi seçmeye çalışıyorum.

Böyle bir durum gerçekleşmiş ise sonrasında utanma olur ama göremiyoruz. Hack’lenmiş olabilirsiniz ama birey aynı zaman da bu davranışında birebir kendi karekterini de özetliyor ama farkında değil gibi.
➤ SkullZ, MecTRuy, Anarchosa ve MKA7 denen şahıslara kendi ellerimle kişisel bilgilerimi verdim ancak bir halt yiyemediler ve bir halt yiyemeyeceklerde. Benden korkmaya devam etsinler ben sigaramı yakıp çöküşlerini izleyeceğim.

Bahsettiğiniz isimler içinde Anarchosa hakkında okurlardan yer yer tepki geliyor. Kimisi yeni türemiş, kimisi ego peşinde, kimisi abilerinden güç alıyor gibi birçok tepki geliyor. Sizinde hakkınızda arkanızdan konuşan biri ve bunla ilgili Cem’in sitesinde haberler paylaşıyor. Sizin gözünüzden Anarchosa nasıl bir karakterde?
➤ Anarchosa 16-17 yaşlarında hayatı öğrenememiş sırf isimleri piyasada iyi diye yalakalık yapan karaktersiz, küfürbaz ve veletin tekidir.

Spyhackerz süreci bittiği halde rütbeniz halen “majör” olarak görünmekte. Bir diğer sorumuz ise paylaşımlar azabilir bu normal bir durum ama baskı neden yapıldı? Sık sık paylaşım yaptığınız anlarda oldu. Sırf azaldı diye bir atılma gerekçesi yada iftiraya maruz kalmanız arasında bağ ne denli var?
➤ MecTRuy spyhackerzı aktif ettiğinde facebooktan yazıp içerik paylaşmamı istemesi ve beni moderatör yapması. Verim alamayınca moderatörlük yetkimi alıp kıdemli üye yapması 2-3 içerik paylaşınca majör yapması ve bunun üzerine paylaşımları tamamen kesince ise benden kurtulmak istemesi. Kısacası yerime birilerini bulunca beni kadro dışı bırakması gibi bir şey.

Hemen yerine birisi bulundu mu? Yada eksikliğinizin yaşanması konusunda ne diyebilirsiniz?
➤ Yerime yabancı warez sitelerinden içerik çeken kendi sitesi ve spyda paylaşım yapan sitesine reklamdan girilemeyen MKA7 denen warezciyi! buldu. Tekrardan çağırılırsam eğer kimse kusura bakmasın ben onlar kadar karaktersiz olmadım ve olmayacağımda.

Spyhackerz ile alakalı bir süre önce sitenin “çocuk bakımevine döndü” adı altında bir içerik paylaşmıştık. O günden bugüne pek değişiklik olmamış görünüyor. Site yöneticileri arasında da aslında bir iç çatışma vardı.
➤ Çıkarcılar her zaman kaybedecektir kim olursa olsun kaybedektir.

Biraz da size dönelim. Warez dedik, popüler yok satan dedik. En büyük icraatiniz neresiydi? Yok satan oldu mu?
➤ Hiç bir zaman warez içerikleri satmadım ve düşünmedimde. Ama yok satan tema ve scriptleri insanlara bedavaya sundum.

Bu içerikleri paralı olarak sunan warezciler de var. Siz bedava diyorsunuz ama insanlar hakkınızda ileri geri konuşmaya devam ettiler, ediyorlar da. Doyumsuz diyebilir miyiz?
➤ Devam etsinler ben yaptığım işten memnunum. Her şeyi parayla satın alamazlar. Ben çok dost kazandım bununla beraber çokta düşman kazandım. İnsanoğlu her daim doyumsuzdur.

Aslında bunla ilgili güzel söz var, “insan hakikaten doyumsuzdur, tatmin olmasını ve yetinmesini asla bilmez. istedikçe ister, sizi tamamen sömürür, aptalsanız hele tamamen yandınız. Kanmamak gerek. Kedi ve insan arasında mükemmel bir bağ vardır, kedi de hep ister insan da… ama insan kediden de nankördür. Bir kedi gibi bile olamaz.”
➤ Gayet güzel tespit yapılmış ve sonuna kadar haklı.

Evet, Şizofren! Warez ile düşüncelerinizi, hakkınızda atılan spekülasyonları, hacklenme’nin arkasını ve dahasını bizimle paylaştınız. Warez’e adım atmak isteyen kişilere ne dersiniz. Bir ton warez sitesi var internette A’dan Z’ye. Kullandığımız programlar hepsi warez içinde. Bunun dışında scriptler, temalar, internet sitesi herşey. Bu işi yapacağım diyipte nasıl bir yol izlemeliler?
➤ Kâr amacı gütmeden insanlara yardım etmeliler, dürüst olmalılar en sonuncusu ve en önemlisi ise insan olmalılar.

Sohbetimizi bitermeden önce söylemek istediğiniz başka bir şey varmıydı?
➤ Bu röportaj için teşekkür eder başarılarının devamını dilerim.