R4PTOR lameri, afraid dns yöntemi ile site hacklendiğini sandı. Ücretli ve ücretsiz bir hizmet sunan afraid dns hizmetine alan adlarınızı ekleyerek özünden güzel bir platform olup hemen herkesin sub domain oluşturabileceği bir web sitesi olan free dns hizmetini yerinde veya doğru kullanmanın dışında maalesef 3. sınıf hack sitelerinin de uğrak yeri olmuş durumda. Öyleki platformu incelediğiniz de ücretsiz olarak istediğiniz alan adına sub domain oluşturabilir bunu da sitenize yönlendirme yönlendirebilirsiniz.

Evet, Turkz.*** hack sitesi de öyle bir duruma düşmüş olacak ki açlıktan buna benzer platformlar site hacklediğini sanıyor. Platform da onlarca “hack” adı altında domainler var. Bazı lamerler ise sunucu root nedir bilmez durumda iken bu aciz olayı hack yaparmışcasına kullanıyor.

R4PTOR lameri henüz server root nedir bilmiyor, ilgili kapasitesi olduğunu sanmıyoruz. Olsaydı eğer saldırılarında görünürdü. Çoğu hacklediği web siteler “hidden upload” yönteminin öncülerinden Kingskrupellos tarafından hacklenilen sitelerin üstünden tekrar tekrar geçmekten ibaret. Turkz platformu bu kadar mı düştü? Bir ara “ddos” ile hack yaptığını sanarak kendilerini medya kapılarında yatanlar değilmiydi? Bu tür ucuz hack numaralarını bırakmalarını en azından web hack konusunda bilgili üyelerin siteler hackleyebilmesine kapı açmaları gerekiyor derdik ama maalesef hack sitesinin geçmişini araştırdığımızda bu tür hedef site saldırılarından uzak olduğunu görüyoruz.

Afraid DNS nedir, hakkında detaylı bilgi internette var ama bu link üzerinden de öğrenebilirsiniz.

R4PTOR lamerinin hack yaptığı sandığı aciz göstergesi;

https://www.aljyyosh.org/mirror.php?id=221529

Daha fazlası zone sitelerinde var. 

Buna benzerlerini de hack forumlarında paylaşmaları da ayrı bir rezalettir. Web site hack’leyememek ayıp değil ama bir insanın kendini bu kadar ezik göstermesi ve göstermeye devam etmesi aciz bir davranış.

Haberimizde adı geçen Turkz hack sitesinin ise bir süre önce Ayar tarafından hacklenildiğini de hatırlatalım. Sitenin kurucusunun “karektersiz, dolandırıcı” olduğuna yönelik açıklamaları ile gündemi sarstığı saldırının haberine buradan ulaşabilirsiniz.