Hacking ve Warez platformu, turkhacks.*** rekora doymuyor. Son günlerde yaptığı “fake root (sahte root)” yöntemi ile on binlerce siteyi hacklemiş gibi gösteren, zone sıralamalarında 1.liğe oturan TurkHacks yine rekor deface yaptı.

Bir süre önce tam 43,020 adet sub domain adresine tekil ip üzerinden siteleri hackleyen grup bu sayede bir hayli rakiplerinden önde seyrediyor. Çeşitli zone sitelerinde durum farklı da olsa orada bile şu sıralar “fake root” yöntemini kullanılmaktan geri kalınmıyor. Aslında fake root yöntemi epeydir var son günlerde popüler oldu. TurkHacks grubunun en fazla 15k civarında “Fake root” yöntemi ile site hacklenildiği tahmin ediliyor.

Hayır, normal şekilde server neden rootlanmıyor asıl sormamız gereken soru budur. Eskiler bilir, Par4noid kod adlı hacker vardı. Kendisi total sıralamalarda hep ilklerdeydi. Server root denilince akla ilk gelenlerden biridir. Tabii bunun dışınca niceleri.

Her ne kadar tekil ip de sub domain yöntemi sırf mirror kasmaktan ziyade acizliktir denilsede 40k nedir? Çoğu mirror sitesi sub domain’e izin vermez. Sadece 3.sınıf hizmet yapan mirror siteleri buna izin verebilmekte. Sub-Domain ve Fake Root ikisi birlikte ancak 3.sınıf hack sitelerinden beklenilirdi.

 

Hacklenilen sitelerin yöntemleri göz önünde bulunduğunda TurkHacks‘in yaptığı lamerlik mi? Bu sorunun cevabını okurlarımızdan bekliyoruz.