Zula geçen yıl, Steam platformunda yayınlanıyor iken oyunun yorumlarını manipüle ettiği gerekçesi ile Steam politikalarına ters düşmüş ve ilgili platform dan kaldırılmıştı. Zula oyununu geliştiren Lokum Games Steam üzerinden “Olumlu” yorum yapan kullanıcılara oyun içi envanter sağladığı gerekçesiyle ihlal edilmişti. Geliştiricilerle önceden yapılan sözleşme gereği Steam‘deki kullanıcılar hiçbir şekilde manipüle edilemezler ifadeleriyle Zula oyunu platformdan kaldırılmıştı.

Haberin ayrıntıları;

Zula‘nın web sitesi geçtiğimiz hafta bir grup Hacker tarafından hacklendi. Gündem yaratan açıklamalar ile oyun dünyası sarsıldı. Türk hack sitesi, İllegal Platform yine adından söz ettirdi. Yaptıkları önemli saldırıları ile kendinden söz ettiren hacker grubu yine gündeme damga vurdu.  Aleyksey  ve  Che isimli hackerlar, Türkiye’nin ilk ve tek MMOFPS‘si olarak bilinen Zula‘nın web sitesini hacklediler.

Hacklenilen sitenin anasayfasına hackerlar şu sözleri bıraktı ve gündem yaratan açıklamalarda bulundular.

Yapılan saldırı da, özellikle oyun sahiplerine yönelik bir ters algı oluşmuş, ardından yapılan açıklama, “hiç bir şekilde oyuncu bilgilerini ve e-pinleri çekmedik” ifadesi ile oyuncular rahat nefes almıştı.

Saldırı Detayları:

http://zulaoyun.com
http://golgeler.net/view-%3E804732
http://archive.is/isHmG
http://www.zone-h.org/mirror/id/30853739

Zula İran

http://www.zula.ir/
http://www.zone-h.org/mirror/id/30854180
http://archive.is/yZ6Er
http://mirr0r.org/zone/148753/
http://golgeler.net/view-%3E804995